Resimleri Optimize Etmenin Seo'ya Faydası Nedir?

Resimleri Optimize Etmenin Seo'ya Faydası Nedir?

Resimler, ister blog, ister açılış sayfası veya özel bir teklif olsun, her sayfanın önemli bir parçasıdır. İnsanlar görsel yaratıklardır ve bu nedenle genellikle bir siteden beklentilerimizi yansıtan renklere ve görüntülere çekilir. Ancak güzel görünmenin ötesinde, görüntülerin SEO için de optimize edilmesi gerekir. SEO için görüntüleri optimize etmenin başarınızın ayrılmaz bir parçası olduğuna bakacağız.

Boyut Önemlidir

Bir web sayfasını yüklerken, görüntüler genellikle yüklenmesi en uzun süren şeydir. Bu nedenle, basit bir başlık resmine sahip bir açılış sayfanız varsa, muhtemelen herhangi bir sorun yaşamazsınız, ancak bol fotoğraflı bir galeri veya vaka çalışması için, resimlerinizi siteye yüklemeden önce sıkıştırdığınızdan emin olmanız gerekir. Görüntüleri, her görüntünün 1 MB’ın altında olacak şekilde optimize etmek standarttır ve yükleme sürelerinizi önemli ölçüde iyileştirir.
Görüntülerin farklı cihazlara yüklenmesi gerekir
Görüntüleri sıkıştırmak veya formatları değiştirmek için kullanabileceğiniz Canva ve TinyPNG gibi birçok ücretsiz araç vardır. Bazı CMS sistemlerinde WordPress’te WP Smush veya Yoast SEO gibi yerleşik görüntü sıkıştırması bile vardır. Size uygun bir araç bulun ve tüm resimlerinizi optimize edin. Tüm yükleme hızı sorunlarınızın kaybolduğunu görebilirsiniz.

Resimlerinizi Adlandırın

Ziyaretçileriniz için görüntüleri görmek kolay olsa da, bilgisayarlar ve web tarayıcıları hala öğreniyor. Resim yüklerken, resmin açıklamasını içeren resim başlığı unutmayın. Sayfayla ilgili anahtar kelimeleri ve ifadeleri hedefleyin ve web tarayıcıları yalnızca kelime içeriğini değil, aynı zamanda sayfada kullanılan görüntüleri de dizine aldıkça SEO sıralamanızın geliştiğini göreceksiniz. Bu işlem, ‘img2345’ satırları ve satırları arasında gezinmek yerine gerektiğinde bir görüntü bulmanızı da kolaylaştırır.
Başka bir profesyonel ipucu, web tarayıcıları boşlukları veya alt çizgileri okuyamadıkları için sözcükler arasındaki tireleri kullanmaktır.

Alt Etiketleri ve Resim Yazılarını Kullanma

Alt etiketleri, web tarayıcılarının ipuçlarını aramalarının ve sayfanızı dizine almalarının başka bir yoludur. Alt etiketleri, sayfadaki görüntülerin açıklamalarını sağlayarak görme engelli kullanıcılara yardımcı oldukları için erişilebilirlik için de inanılmaz derecede önemlidir. Bu etiketler kullanıcılar için bilgi ve bağlam sağlamalıdır ve resimleriniz kırıldığında veya arızalandığında bile, en azından web tarayıcıları bunları doğru bir şekilde dizine ekleyebilecektir. Alt etiketleri kolayca anlaşılmasını sağlamak için kısa ve tatlı tutmaya çalışmalısınız.
Neyi kontrol ediyor?
Altyazılar, görüntüleri SEO için optimize etmek için başka bir kullanışlı araçtır. Altyazılar doğrudan SEO’ya eklemese de kullanıcı deneyimini geliştirir. Örneğin bir örnek olay incelemesi ele alalım. Motor tamirlerinde çalışıyorsanız ve bir onarım işinin sürecinin fotoğraflarına sahipseniz, birçok kullanıcı pistondan bir conta tanımaz. Ne yaptığınızı veya ne sattığınızı açıklamak için altyazıları kullanın ve kullanıcılarınız resimlerinizi daha iyi anlayacaktır.

Benzersiz Görüntüler Kullan

Stok imajlar, dünyanın dört bir yanındaki tasarımcıların evcil hayvan nefretidir. Odadaki herkesin kulaktan kulağa sırıttıklarıyla sahnelenmiş fotoğrafları bilirsin. Stok görseller herkes tarafından kullanılabilir, bu nedenle kullandığınız görüntü benzersiz olmayacaktır. Mümkün olan her yerde, ürünlerinizin veya hizmetlerinizin yüksek kaliteli fotoğraflarını veya bilgilerinizi en iyi şekilde kapsülleyen profesyonel fotoğrafçılığı kullanmaya çalışın.
Gerçekçi olmayan stok görüntüsü örneği

Uzmanlara Güvenin

Resimler bin kelime söyler, bu yüzden resimlerinizi SEO için optimize etmek için zaman ayırın ve ödülleri toplarsınız. SEO görüntü optimizasyonu konusunda yardıma ihtiyacınız varsa veya web sitenizi süper şarj etmenize nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, bugün bizimle iletişime geçin ve görünürlüğünüzü artırın ve performansı artıralım.

Yorum Yap
0 Yorum yapan