Internet sayfalarını zahmetsizce geliştirmek için uygun bir emek harcama alanı arıyorsanız Google Workspace uygulamalarını deneyin.
İster çömez ister uzman bir web geliştiricisi olun, Google Workspace uygulamalarını kullanarak içeriğinizin minimum harcamalarla internette canlı yayına gitmesini sağlayabilirsiniz.
Google uygulamaları, kod, içerik ve yaratıcılığı tek bir yerde bir araya getirirken geliştiricinin çabasını azaltmak için birbirleriyle kolayca entegre olur. Ek olarak, bir çok uygulama ücretsiz bir şekilde kullanılabildiğinden, ekibinizin yada istemcinizin Google Workspace’i tanıma olasılığı yüksektir.
1. Web Sitesi Özellikleri Oluşturma ve Paylaşma
Kapsamlı bir internet sayfası spesifikasyon belgesi geliştirmek, herhangi bir web geliştirme projesi için gereklidir. Google Dokümanlar’a bunun şeklinde teknik belgeler oluşturmayı deneyin.
Google Dokümanlar, detaylı vasıta çubuğuyla belgeyi istediğiniz şeklinde kolayca biçimlendirmenizi elde eden Google Workspace’in kuvvetli bir kelime işleme uygulamasıdır. Hemen sonra yalnız birkaç tıklamayla geri bildirim için istemciyle güvenli bir bağlantı paylaşabilirsiniz.
Ek olarak, Dokümanlar tüm değişimleri gerçek zamanlı olarak kaydettiğinden ve aniden belgenin eski bir sürümüne geri dönebileceğinizden sürüm denetimi mevzusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
Mega menüler, düğmeler, logolar, hizmetler ve ürünler şeklinde ön uç işlevleri için grafikleri sergilemek için belgeyi Google Slaytlar’dan içerikle de tamamlayabilirsiniz. Kopyala yapıştır komutuyla Google Slaytları Google Dokümanlar’a entegre etmek süratli ve kolaydır.
2. Proje Dosyalarını Güvenli Bir Şekilde Depolayın
Pazarlama kopyaları, internet sayfası metinleri, resimler, videolar ve animasyonlar şeklinde internet sayfası içinde ne olduğu kırılgan verilerdir.
Birçok web geliştiricisi, internet sayfasını canlı hale getirmeden ilkin ve sonrasında içerik yönetimi için hususi araçlara oldukca yatırım yapar. Google Drive parasız yada düşük maliyetli bir seçenektir.
İçerik güvenliği için 15 GB’lık parasız sürücü alanının tamamını kullanmak suretiyle belirli bir web geliştirme projesi için hususi bir Google e-postası oluşturabilirsiniz. Alternatif olarak, Google Drive aboneliğiniz var ise Paylaşılan Sürücüler oluşturabilirsiniz.
Google Drive ek olarak harici yada dahili işbirlikçilerle kolay dosya paylaşımı ve Görünüm, Yorumve Düzenlemek, böylece veri bütünlüğü üstünde tam denetime haiz olabilirsiniz.
3. Dinamik Web Siteleri Oluşturun
Internet sayfası trafiğini mühim seviyede çoğaltmak istiyorsanız, web siteniz üstünden kişiselleştirilmiş içerik sunmalısınız. İçerik kişiselleştirme için sitenizi ziyaret eden kullanıcılar hakkında daha çok şey bilmeniz gerekir. Bu, ustalaşmış web sitelerinin kullanıcılarının bir kullanıcı kimliği yada e-posta ve gizyazı kullanarak oturum açmasına izin vermelerinin bir nedenidir.
Kullanıcının profiline nazaran değişimleri otomatikman görmüş olduğu web içinde ne olduğu, genel internet sayfası temeli aynı kalır. Bu işlevselliğe haiz dinamik bir internet sayfası geliştirmek, ayak basışlarına bağlı olarak otomatikman ölçeklendirilebilen gelişmiş araçlar gerektirir.
Dinamik bir internet sayfası oluşturmak için Google App Engine ve Cloud Run şeklinde Google Cloud araçlarından yararlanabilirsiniz. Google Cloud web barındırma, gözden geçirme kontrolü yöntemiyle canlı siteyi etkilemeden yeni özellikler geliştirmenize de destek sağlar.
4. Web Geliştirme Proje Takip edeni
Premium ve hususi proje yönetimi uygulamaları yalnızca web geliştirme maliyetlerini artırır ve ek girişler gerektirir. Bunun yerine, E-Tablolar ve Gmail şeklinde Google uygulamalarını kullanarak projeyi uygun maliyetli bir halde yönetebilirsiniz.
Gmail’de, Vazife sağ taraftaki panelde bulunan eklenti. Grup Görevleri şu anda bir Google Workspace aboneliği vasıtasıyla kullanılabilir. Gmail’in Görevler eklentisi, tüm proje ekibi için tüm görevleri oluşturmanıza, atamanıza, değiştirmenize ve tamamlamanıza olanak tanır.
Atanan her vazife için yeni bir e-posta bildirimi olacaktır. Ekip üyeleri, bu e-postaya erişerek kişisel yada paylaşılan bir Google Takvim uygulamasına kendi görevlerini ekleyebilir. Alternatif olarak, Tarife şablon, görevleri ekip içinde dağıtmak için Ücretsiz bir şekilde Sayfalar’da.
Görevleri atadıktan sonrasında, Proje seyretme yada Proje süre çizelgesi proje ilerleme izlemesi için.
5. İşbirlikçi Prototip Geliştirme
Bir internet sayfası prototipi geliştirmek ve müşteriden geri bildirim toplamak, herhangi bir web geliştirme projesinde mühim bir görevdir.
Adobe InDesign, Adobe XD yada Axure RP şeklinde çevrimdışı wireframing araçları kullanıyorsanız, Şimdi sun özelliğine haizdir.
Google Jamboard görsel ortaklaşa iş aracında yeni tasarımlar çizerek prototipte ayarlamalar yapmak için müşteriyle beraber de çalışabilirsiniz. Google Meet uygulamasından bir Jamboard oluşturursanız tüm toplantı katılımcıları arama içi mesajlar vasıtasıyla anında erişebilir.
6. İlgi Çekici ve Etkili Web Siteleri Geliştirin
Çarpıcı ve etkili bir internet sayfası oluşturmak, Google Sites’ı kullandığınızda pahalı yada hantal değildir. Siteler’i, çevrimiçi portföy, proje durumu intraneti yada sürükle ve bırak internet sayfası oluşturma ile özgür çalışmanıza bir portal oluşturmak için kullanabilirsiniz.
Google Sites öteki Google uygulamalarıyla entegre olduğundan web sitelerinize takvimler, belgeler, elektronik tablolar, haritalar yada YouTube videoları şeklinde çeşitli öğeler ekleyebilirsiniz. Renkli temalar, infografikler, fotoğraflar ve tasarımcı yazı tipleri ilave ederek internet sayfasını daha da değiştirebilirsiniz.
Internet sayfası analizlerini toplamak için Google Siteyi Google Benim İşletmem profilinize bağlamayı deneyin. Internet sayfası trafik verileri, portalınızla ne elde etmek istediğinize bağlı olarak gelecekteki eylemlerinizi planlamanıza olanak tanır.
7. Duyarlı Bir Web Sitesi Yapın
Web sitenizde masaüstü yada dizüstü bilgisayar kullanıcılarından daha çok mobil aygıt kullanıcısı bekleyeceğinizden, web siteniz mobil uyumlu olmalıdır. Google Workspace ile duyarlı bir internet sayfası oluşturmak için ek komut dosyalarını kodlamanız gerekmez.
Google Sites, siteye erişen cihazın türüne bağlı olarak web içerik oranlarını otomatikman ayarlar. Google Sites ek olarak, kullanıcının aletine bağlı olarak, ziyaretçinin sizi web sitenizden tek bir dokunuşla arayabilmesi için telefon numaralarının kullanılabilir hale getirilmesi şeklinde ek işlevler de ekler.
8. İstemcilerle yada Uzak Ekiple İletişim Kurun
Net yazışma, proje başarısının ve zamanında internet sayfası tesliminin anahtarıdır. Google Gruplar, akıllı telefonlar için Google Hangouts ve Google Meet şeklinde çeşitli Google Workspace uygulamalarını kullanarak geliştirme ekibini, tasarımcıları ve müşterileri döngüde tutun.
Projeyle ilgili her insana tek bir e-posta adresi üstünden ulaşabileceğiniz için Google Gruplar bilhassa hem dahili hem de harici ortak çalışanlarla çalışırken destek sağlar.
Google Gruplar, herkesi güncel tutmak için detaylı gizlilik ayarları sunar. Bu ayarlar, kimlerin gönderi gönderebileceğini, üyeleri görüntüleyebileceğini yada konuşma yapabileceğini ihtiva eder.
9. Site Ziyaretçilerinden Geri Bildirim Toplayın
Google Forms ve Google Analytics, kitlenin ilgisine bağlı olarak web sitenizi optimize etmenizi sağlar.
Google Analytics esas olarak kullanıcının web sitenizle etkileşimini çözümleme eder ve size kullanıcı demografisi, tarayıcılar yada cihazlar şeklinde mühim içgörüler sunar. Sadece, Google Analytics bir öğrenme eğrisi ile beraber gelir ve büyük olasılıkla birazcık ergonomik gerektirecektir.
Daha kolay bir alternatif Google Forms’tır ve bunu web sitenizin koduna zahmetsizce entegre edebilirsiniz. Google Sites yada Blogger kullanıyorsanız Google Forms entegrasyonu yalnızca birkaç tıklama alır.
Kayıt formu, geri bildirim anketi, kayıt formu vb. Google Forms, eyleme karşılaştırılabilir içgörüleri kolayca çıkarabilmeniz için kullanıcı girişini bir elektronik tabloda güvenli bir halde depolar.
Google Workspace ile Web Sitelerini Daha Süratli Geliştirin
Özgür arama portföyü oluşturmak yada bloglama hobisi edinmek için Google Sites yada Blogger kullanıyor olabilirsiniz. Öte taraftan, müşterileriniz için ustalaşmış internet sayfaları oluşturmak için Adobe Dreamweaver yada Figma’ya da sahipsiniz.
Hangi yolu seçerseniz seçin, içinde ne olduğu, kodu, görevleri yönetmeniz ve hatta ekibinizle yada müşterilerinizle yazışma kurmanız gerekir. Uygun senaryolar için bu makalede bahsettiğimiz araçları kullanın ve Google Workspace uygulamalarıyla web geliştirme projenizi basitleştirin.