Arduino’nuzla değişik bir şey denemeye hazır mısınız? Bu alternatif Arduino dillerini bir kontrol sürüşü için alabiliyorsanız, C’de programlama ile sınırlandırınıza gerek kalmamıştır.
Arduino IDE, projenin arkasındaki temeldir – bir programlama dili öğrenmenin göz ürkütücü görevini her insanın bıçaklanabileceği bir şeye dönüştürmeye çalışan bir kullanıcı arabirimidir. Bu kesinlikle asil bir nedendir, sadece IDE’nin yaratıcılığınıza bir sınır olarak hareket etmiş olduğu bir süre gelebilir.
Mühim olan sizinle konuşan bir dil ve ulaşmak istediğiniz hedefleri bulmaktır.
Arduino, yeni gelenlere sefalar getirdin demek için rahat bir programlama dili çevresinde inşa edildi – sadece hakikaten tecrübe sıkıntısı çekiyorsanız, XOD şeklinde bir aracı denemeye kıymet olabilir. Kodunuzu yazmak yerine, normalde yaptığınız işlev seçimini kullanarak programınızı görsel olarak oluşturun. Yazılıma süratli bir bakış için, sizi minik bir robotik projesinde adım adım hızlandıran bir video oluşturduk.
Bir kod satırı yazmanıza gerek yok diye, bunun ‘Çocuklar için Arduino’ bulunduğunu düşünmeyin. Bazı insanoğlu bir tek görsel uyaranlarla daha iyi çalışan bir beyine haizdir. Kullanıcı arayüzü açısından oldukça hoş bir arayüze haizdir, sadece görünümlerin yanı sıra, görsel öğrenciler için kod yazmanın oldukça mantıklı bir yolunu sunar. Bununla beraber, tam Arduino IDE’ye geçmeye karar verirseniz kullanmanız ihtiyaç duyulan işlev adlarını ve değişkenleri tanımaya devam edersiniz.
XOD, resmi Arduino IDE’ye bindirme olarak çalışan indirilebilir bir araçtır. Süratli başlangıçlı bir tarayıcı sürümü de mevcuttur. Son ürün, düzgüsel süreç kullanılarak oluşturulan bir programdan değişik olmayacaktır, bundan dolayı yeni başlıyorsanız mükemmel bir ilk adımdır. Bir programlama dilini direkt öğrenmeye hazır olmayan hepimiz için bu, kodlamanın teknik özelliklerine kapılmadan anahtar kavramları öğrenmenin muhteşem bir yoludur.
Berkeley’de geliştirilen sürükle ve bırak görsel programlama diline dayanan Snap4Arduino, XOD’unkine gore birazcık değişik bir tecrübe sunuyor. Çizimlerinizi oluşturma yöntemi görsel bir tasarımcıda oldukça aynı kalır, sadece bu yazılımın birazcık daha eski bir kesime yönelik olduğu açıktır.
Snap4Arduino, daha abartısız bir kullanıcı arabirimi ve zillere ve ıslıklara daha azca odaklanmasıyla kesin bir halde patronluk taslamamaktadır. Bunun daha kolay bir programlama yöntemi olduğuna dair bir his yok; Bir tek normlardan değişik.
Snap4Arduino’yu yüklemenin bir püf noktası, StandartFirmata Arduino’nuza kurulacak. Bilgisayarınızda esasen Arduino IDE yüklüyse, bunu sıralamak kolaydır. Bir tek açın ve Örnekler > Firmata > StandartFirmata. Bunu panonuza yükleyin ve Snap4Arduino’nun içinden etkileşime girebileceksiniz. Firmata ile Snap’te meydana getirilen programları derleyemeyebilirsiniz, yalnızca bilgisayarınıza bağlıyken Arduino ile etkileşime girebilirsiniz.
Seri kontakt, Arduino’nuzun bilgisayarınızla kontakt kurması için kullanışlı ve esnek bir yol sağlar – muhtemelen cihazla yaptığınız ilk denemelerdeki işlevlerle uğraşmış olmuş olursunuz. CmdMessenger kütüphanesi şeklinde bir kütüphanenin yardımıyla, yalnızca Arduino çiziminizi incelemek için seri kullanmanın ötesine geçebilecek ve tamamen değişik bir dilde kodlamak için kullanmaya başlayabileceksiniz.
CmdMessenger’ı Microsoft’un Visual Studio’sunda yada eşdeğer bir üçüncü taraf alternatifinde çalıştırabilirsiniz. Buradan, C# kullanarak bilgisayarınız ve Arduino içinde ileri geri kontakt kurabilirsiniz, böylece arama işlevleri ve komutlar gönderip alabilirsiniz.
C# ile programlamanın bir başka yolu da Wilderness Labs’in Meadow F7v2 Dev Modülü şeklinde Arduino aletinin amaca yönelik olarak oluşturulmuş bir offshoot’ını kullanmaktır. .NET Standardı üstüne inşa edildiğinden, Meadow C# öğesini mahalli olarak kutudan çıkar. Bir Arduino’ya benzer olsa da, Meadow tamamen değişik bir mikrodenetleyicidir ve bundan dolayı, esasen haiz olduğunuz bir Arduino’da C# ile programlamak istiyorsanız bir seçenek değildir.
Arduino’nuz Python’da yazılmış kodu kutudan çıkaramazken, cihazla seri giriş yöntemiyle kontakt oluşturmak için Python’u kullanmak mümkündür. Bu, Unix benzeri bir sistemde oldukça basittir, sadece bir PC yada Mac kullanıyorsanız, pySerial boşluğu kapatabilir. PySerial’ı, yazılımı çeşitli işletim sistemlerinde çalıştırma hakkında bir takım data içeren geliştiricisinin internet adresinden indirebilirsiniz – sisteminizde python’un bir kopyasının da bulunduğundan güvenli olun.
Arduino dokümantasyon sayfası vesilesiyle pySerial vesilesiyle Arduino’ya veri okuma ve yazma hakkında daha çok data bulabilirsiniz, sadece bunun oldukça gelişmiş bir teknik olduğu mevzusunda uyarılmalıdır. Python’u esasen iyi biliyorsanız, o süre iyi mi çalışır hale getireceğinize dair iyi bir kulpunuz olacaktır – sadece dil yada Arduino’da nispeten yeniyseniz, yeni başlayanlar için ilk olarak başlayabileceğiniz birçok mükemmel Arduino projesi vardır.
Bununla beraber, Python Arduino ile beraber kullanım için oldukça uygun. Sezgisel olacak şekilde tasarlanmış bir kodlama dilidir ve bundan dolayı çoğu zaman öteki kodlama biçimlerine bir basamak olarak önerilir. Dahası, Arduino’dan benzer Raspberry Pi’ye dallanırsanız, Python deneyiminizin oldukça kullanışlı olacağını görmüş olacaksınız.
Bugün Değişik Bir Arduino Programlama Dili Deneyin
Her nedense Arduino IDE sizin için işe yaramazsa, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok alternatif programlama dili vardır. Kodlama deneyiminiz var ise, en sevdiğiniz dilde çalışmaya devam edebilirsiniz.
Değişik bir dil seçme esnekliği, size en sezgisel yada mantıklı hissettiren biriyle çalışabileceğiniz anlamına gelir. Python, C# yada Snap4Arduino şeklinde görsel bir kodlama dili olsun, sizin için bir seçenek olabilir.