SEO için Google Autocomplete Nasıl Kullanılır

SEO için Google Autocomplete Nasıl Kullanılır

Otomatik tamamlama, Google’ın en eski arama özelliklerinden biridir ve organik sıralamaları optimize etmek için en kullanışlı özellikler arasındadır. Otomatik tamamlama bazen Google Öner olarak adlandırılır ve bir zamanlar Google Instant olarak adlandırılır.
Bu yazıda, otomatik tamamlama ile ilgili sık sorulan soruları yanıtlayacağım.

Otomatik Tamamlama Nasıl Çalışır?

Google otomatik tamamlama, siz yazarken arama terimini genişleterek daha hızlı sonuçlar üretir.
<değme yükleme=”tembel” arya-açıklanan=”caption-attachment-1498837″ title='”google otomatik tamamlama” ifadesi için otomatik tamamlama örneğinin ekran görüntüsü’ alt='”Google otomatik tamamlama” ifadesi için otomatik tamamlama örneğinin ekran görüntüsü’ width=”600″ height=”574″ src=”https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2022/01/1-google-autocomplete-example.jpg” data- class=”wp-image-1498837 lazyload”>

Otomatik tamamlama, yazarken arama terimini genişleterek daha hızlı sonuçlar üretir.

Otomatik tamamlama ile Google, bir arama yapanın niyetini tahmin ediyor. Bu tahminler büyük olasılıkla aramacıların davranışını etkiler, çünkü çoğu orijinal terimi tamamlamadan bir öneriyi tıklatır.
Bu, Google’ın özellikle Safari ve Google Chrome gibi birçok popüler tarayıcıda adres çubuğu önerilerine güç verdiğinden, önemli bir arama motoru optimizasyonu öğesini otomatik olarak tamamlamaya neden olur.

Otomatik tamamlama, birçok popüler tarayıcıda adres çubuğu önerilerine de güç sağlar.

Bu tahminleri oluştururken Google, popüler arama sorgularına güvenir. Diğer faktörler şunlardır:

  • Popüler arama terimleri,
  • Arayıcının yeri,
  • Arayıcının geçmiş sorguları.

Arama yapanlar, geçmiş arama geçmişlerini Google’ın tahminlerini etkilemekten kaldırmak için kişiselleştirmeyi devre dışı bırakabilir.

Anahtar Sözcük Uzantısı için Otomatik Tamamlama

Otomatik tamamlama, bir sorguyu bir arayanın gereksinimini hedeflemek için genişletir ve böylece hedeflenecek olası anahtar sözcükleri tanımlar. Bir arama sorgusu yeterince popülerse, Google bu sorguyu genişletmeye devam edecektir. (Her tümceciğin sonundaki boşluk çubuğuna basın.)
Bir aramacının Mac için Google Classroom uygulamasını indirmek istediğini söyleyin. “g-o-o-g-l-e” yazarak başlıyor. Otomatik tamamlama daha sonra her ek tuş vuruşuyla “google” anahtar sözcüğünü genişletecektir – “google”dan “google classroom”a, “google classroom indirme” den “google classroom download mac os”a kadar.
Otomatik tamamlamanın ilerlemesini gösteren 4 birleşik ekran görüntüsü

Otomatik tamamlama, bir anahtar sözcüğü bir arayanın gereksinimini hedeflemek için genişletebilir. Bu örnek “Google” anahtar kelimesiyle başlar ve “google classroom download mac os” seçeneğine kadar uzanır.

Yeni Anahtar Sözcükler için Otomatik Tamamlama

Google bir keresinde bir sorgudan önce tahminler oluşturmuş. Artık Google, sonuçlar göründükten sonra kullanıcılar imleçlerini arama kutusuna yerleştirdiklerinde öneriler göstererek bir sorguyu iyileştirir.
 

Google, sonuçlar göründükten sonra kullanıcılar imleçlerini arama kutusuna yerleştirdiğinde bir arama sorgusunu iyileştirir.

Arama tahminleri ve iyileştirmeler arasındaki fark, ikincisinin özgün sorguyu içermesi gerekmez. Bir kullanıcının “Google Classroom Mac’te çalışmıyor” araması yaptığı söyle. İmleci arama kutusuna geri yerleştirirse, otomatik tamamlama “google classroom’un chrome’da açılmamasını” ve “google classroom’un yüklenmemesi nasıl düzeltilir” önererek ihtiyacı belirlemeye çalışacaktır.
Google, iyileştirmeleri nasıl tanımladığını açıklamaz. Bunlar muhtemelen ilk aramadan sonra gerçek sorgulardır ve bu nedenle hedeflemeye değer.
Örneğin, Google’a göre ,”kayıp kedi” arayan kişiler ilgilenebilir:

  • Yakındaki kasaba ve bölgeler,
  • Kayıp ve buluntuz platformlar.

 

Google’ın “kayıp kedi” araması için yaptığı iyileştirmeler arasında yakındaki kasabalar ve alanların yanı sıra Craigslist gibi kayıp ve buluntuz platformlar da yer alıyor.

Ayrıca, bu öneriler eşanlamlıları ve “kayıp” yerine “eksik” gibi ilgili anahtar sözcükleri tanımlayabilir.
Belirli bir sayfa veya içerik parçası üzerinde çalışırken, optimizasyon sürecinize bu anahtar kelimeleri veya açıları eklemek için Google’ın arama iyileştirmelerini kullanmayı unutmayın.

Varlıkları Tanımlamak için Otomatik Tamamlama

Otomatik tamamlamanın yakın zamanda geliştirilmesi, markalar, yerler, kişiler, kitaplar ve şovlar gibi ilgili “varlıkları” tanımlamaktır.
Varlıklar bir önerinin yanında küçük bir görüntü olarak görünür ve sorguyla ilişkilendirmeyi içerir.
Google, bilgi grafiğini (yani dünyayı anlamasını) eşlemek için varlıkları kullanır. Bu nedenle, içeriğinize varlıklar dahil etmek, Google’ın ilgili arama sorgularını kategorilere ayırmaya ve eşleştirmesine yardımcı olacaktır.
Otomatik Tamamlama, Google’ın bir şirketi veya ürünlerini bir varlık olarak ve dolayısıyla bilgi grafiğine dahil edip ettiğini de gösterebilir.
Aramanın ekran görüntüsü

Ann Smarty bir varlıktır (ve bu makalenin yazarıdır).

Gözcü Tutun

Google’ın otomatik tamamlaması bir anahtar kelime araştırma ve optimizasyon aracından daha fazlasıdır. Ayrıca, müşterilerin popüler tarayıcılardaki satın alma yolculuklarını da etkileyebilir. Markanıza yönelik sorgular da dahil olmak üzere Google’ın kendisinde ve bir tarayıcının adres çubuğunda hangi potansiyel müşterileri aradığını öğrenmek için Google’ın önerilerine dikkat edin.

Yorum Yap
0 Yorum yapan