2021 Dijital Pazarlama Dünyasının Baş Tacı: Video Pazarlama

2021 Dijital Pazarlama Dünyasının Baş Tacı: Video Pazarlama

2020 yılından beri devam eden Covid-19 salgını, insanların alışkanlıklarını da değiştirdi. İnsanlar daha fazlaca bireyselleşmeye yönelirken; video formatların da popülerliği artış gösterdi. Bilhassa YouTube ve TikTok benzer biçimde mecralar daha fazlaca kullanılır hale geldi. ABD’da meydana getirilen bir araştırma, ülkede şubat ve mart aylarındaki pandemi sürecinde yalnız yedi gün içinde 405 milyon saat içerik tükettiğini belirtti.

Video Pazarlama

İnsanlar, video içeriklere yönelirken işletmeler de müşterilerini video formatlı alanlarla fazlaca daha kolay kazanabileceğini fark etti ve dijital pazarlama stratejilerinin büyük bir bölümünü, videolar üstünden kurmaya başladı. İşte, 2021 dijital pazarlama dünyasının bir numaralı içerik formatı video pazarlama ile alakalı öteki detaylar…

Video Pazarlama Nedir?

Video pazarlama, markaların çoğu zaman ürünlerini tanıtmak için tercih etmiş olduğu hem de marka bilinirliği çalışmalarında da sıkça kullandığı pazarlama türlerinden biridir. Markaların öyküsünü anlatabilmesi, kullanıcılarıyla yakından bir bağ kurabilmesi için de video pazarlamanın yararları yadsınamaz bir gerçektir. Video pazarlama içerikleri, müşterilerinizin itimat duygusunu pekiştirirken; ürün ya da hizmetlerinizi de yakından tanımasına olanak sağlar. Wyzowl’un açıklamasına bakılırsa, müşterilerin %84’lük bir kısmı video izledikten sonrasında ürünü satın alma mevzusunda ikna oluyor. Web site trafiklerinin ve oturum sürelerinin de artması için video içerikler son aşama mühim! Öyleki ki, internet sayfasında video içerik bulunan markalar, müşterilerini minimum iki dakika daha sitesinde tutmayı başarıyor.

Video Pazarlama’nın Avantajları

Markanızın ve ürünlerinizin akılda kalıcılığını artırır.
İnsan algısında en fazlaca işlem gören informasyon türü, görseldir. Görseller, %90 oranında zihinde işlenerek algıda kalıcılığını korur. Hayatımızın her alanında mühim bir işlevi olan görseller, dijital pazarlama kanallarında kullanılıp hareket ve sesle birleştiğinde doğrusu özetlemek gerekirse video haline ulaştığında ise bu kalıcığını %180 oranında artırır. Z kuşağının en sevilmiş olduğu bu içerik türü, onları dijital kanallarınızdan yakalamanız için de son aşama mühim. Markaların hedef kitlesinin büyük bir bölümünü meydana getirmeye süregelen Z kuşağının, reklam stratejileriniz için önemini incelemek için “ Pazarlama Stratejilerinde Hedef Kitle Olarak Z Kuşağı Niçin Mühim?” başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.
Yatırım getirinizin artmasını sağlar.

Wyzowl tarafınca 2020 senesinde yapılmış bir ankette şirketlerin %88’i, videolarla pozitif bir yatırım getirisi elde ettiğini belirtti. Aberdeen Group’un yapmış olduğu başka bir araştırmaysa, video kullanan markaların kullanmayanlara bakılırsa %49 daha çok gelir elde etmiş olduğu sonucunu ortaya çıkardı. İki değişik araştırmanının da ortaya sunmuş olduğu verilerde, videomarketing çalışmalarının gelir üstünde ne kadar etkili bulunduğunu görebiliyoruz. Sadece yalnız bu kadarla da sınırı olan değil. Markalar, işletmeler her geçen gün video kanallarına ayırdığı bütçeleri büyütmek yanı sıra içerik kalitelerini de artıyor. Bundan dolayı rakipleriniz video içeriklere dahil olduysa elinizi süratli tutmalısınız. Bir tek bu formattaki içeriklere yönelmeniz pek de kafi olmayacaktır. Sizi bir adım öteye taşıyacak, rakiplerinizden ayrılarak gelirinizi maksimum seviyede artırabileceğiniz yol, yaratıcı video içerikleri olacaktır.
Video içerikler SEO için önemlidir.
Video içeriklerin hızlıca tüketildiği platformalardan biri de YouTube. YouTube, Google’ a ilişkin olmasından dolayı, arama motorlarındaki sıralamayı etkileyen SEO üstünde de son aşama etkili. Bundan dolayı ürün tanıtım videolarınız için, dijitaldeki reklam kampanyalarınız ve markanızın hikayesi için video formatındaki içerikleri tercih edebilirsiniz. Videopazarlama için bir destek arıyor, videolarınızı yaratıcı fikirlerle buluşturmak istiyorsanız bizimle tanışın! Setup34’le dijital pazarlama süreçlerinizi tekrardan yazın!

Yorum Yap
0 Yorum yapan